İran Siber Ordusu Çin'i hedef aldı



Aralık ayında sosyal paylaşım sitesi Twitter'ı çökerten korsanların yeni hedefi Çin'in en popüler arama motoru Baidu oldu.

Kendilerini "İran Siber Ordusu" diye adlandıran grup, Baidu sitesini çökerterek bu siteyi kullanmak isteyenleri politik bir mesajın bulunduğu siteye yönlendirdi.

Çin medyası sözkonusu sitenin en az dört saat kullanılamadığını aktardı.

Geçen yıl Twitter'ı hedef alan korsanlar, sitenin kullanıcılarını İran bayrağı ve Farsça bir mesajın bulunduğu bir siteye yönlendirmişlerdi.

Politik eylem

Bu sabah Baidu'yu kullanmak isteyen kişiler de şu mesajla karşılaştılar: Bu site İran Siber Ordusu'nca çökertilmiştir.

Mesajın yanında da İran milli bayrağına yer verildi.

Güvenlik şirketi Sophos'un üst düzey teknoloji danışmanlarından Graham Cluley, "Baidu, Çin'de Google'dan daha fazla tercih edilen bir arama motoru, her gün milyonlarca kişi bu siteyi ziyaret ediyor. Bu da siteyi sanal suçlular için cazip bir hedef haline getiriyor" diye konuştu.

Ancak sitenin mi yoksa DNS kayıtlarının mı çöktüğü anlaşılamadı.

DNS kayıtları telefon rehberi gibi çalışıyor ve baidu.com gibi internet adreslerini, internet ortamında anlaşılır bir dizi numaraya dönüştürüyor.

Cluley, işte bu görüntünün değiştirilmiş olabileceği, dolayısıyla baidu.com'a girenlerin, arama motorunun kontrolünde olmayan başka bir siteye yönlendirilmiş olabileceği görüşünde.

Eylemcilerin bu güvenlik açığını gerçek bir zarar vermekten çok siyasi görüşlerini yansıtabilmek amacıyla kullandıkları düşünülüyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder