2020'nin PC'si böyle olacak!


2020'nin bilgisayarları böyle olacak!

Parça takmaya gerek duyulmayan bilgisayar gerçek olabilir mi: İşte 2020 yılının bilgisayar planları.


Intel 2020 için işlemci tasarlarken, geleceğin yazılımlarını ve donanımlarını da önceden tahmin etmek için çalışıyor.
Önümüzdeki 10 yıl içerisinde bilgisayarı açıp daha fazla bellek eklemek yerine bir istasyona takarak daha fazla işlemci gücü ve bellek sağlamak mümkün olacak.
Bunu mümkün kılan ise bilgisayarın içerisinde optik bağlantılar kurulması oluyor. Daha az ısınma, daha yüksek hızlar hep bakır kablolar yerine silikon fotonik teknolojilerin yerleşmesiyle mümkün olacak.
Sinyal kaybı ve mesafe engellerini de inanılmaz oranda ortadan kaldıran bu yeni teknolojiler ile "ışık hızıyla" çalışan bilgisayarlar mümkün denebilir.

10 kat daha hızlı bellekler

Özellikle cep telefonu ya da netbook gibi cihazları başka cihazlara bağlayarak bütün teknik özellikleri arttırmak mümkün olacak.
Bilgisayarlarda kullanılan bellekler ise eskisine göre en az 10 kat hızlanacak. Günümüzün hızlı yeni DDR bellekleri bu yeni teknolojilerin yanında oldukça antika kalacak.
Daha basit devrelerde daha temiz sinyaller aktarılacak ve bütün parçaların üretimi daha kolay hale gelecek. Sayısız teknik sorun ortadan kalkacak.
Peki bu güçlü sistemler yazılım olarak ne kullanacak? Intel için önemli bir soru çünkü direkt gelecek işlemci tasarımlarını etkiliyor.

Intel'in Çin laboratuarından 3D mucizeleri!

Intel'in Çin'deki laboratuarlarından ortaya çıkan bazı araştırmalar, geleceğin mesleklerinin de değişeceğini gösteriyor.
Günümüzde iyi bir 3D model için bu işte ustalaşmış bir tasarımcı gerekiyor. Oysa yeni yazılımlar fotoğraflardan 3D modeller tasarlayabilecek kapasiteye ulaştı.
Standart bir dijital fotoğraf makinesiyle çekilen 25-30 kare hiçbir özel bilgi ve ayar gerekmeden yazılıma veriliyor ve 3D model otomatik olarak oluşturuluyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder