Google röntgenciliğine 'DUR!'

Google röntgenciliğine 'DUR!'
23 Mayıs 2010 Pazar 12:25
Google'ın Street View programına karşı kanun tasarlanıyor.
Almanya'da Google'ın hazırlamakta olduğu 'Street View' programına karşı özel bilgileri koruyan daha sert tedbirlerin alınması için Hamburg Eyaleti yeni bir kanun hazırlıyor. Hamburg Adalet Senatörü Till Steffen, Federal Özel Bilgileri Koruma kanununda değişiklik yapmayı başarırsa Google'ın Almanya'daki işinin hayli zorlaşacağı tahmin ediliyor.

Şimdiye kadar Google'den gönüllü olarak şahısların yüzlerini ve otomobil plakalarını tanınmaz hale getirerek özel bilgileri koruması beklenirken, yeni kanunla bunun mecbur edilmesi ve aksi halde Google'a ve benzer diğer internet firmalarına da hukuki işlem yapılması planlanıyor.

Hamburg Adalet Senatörü Till Steffen tarafından 7 Mayıs'ta görüşülmek üzere Eyaletler Meclisine getirilecek kanundaki maddeler şöyle:

- Özel şahısların yüzleri ve otomobil plaka numaraları tanınmaz hale getirilecek

- Anonim hale gelmemiş online malzemeler bir ay içinde silinecek

- Eldeki malzemeler yayınlanmadan bir ay önce Hamburg Özel Bilgi Koruma görevlisine bildirilecek.

- Fotoğrafı çekilen şahıslar, yüzlerinin tanınmaz hale getirilmesine ek olarak bütün bedenlerinin ve kıyafetlerinin de tanınmaz hale getirilmesini talep edebilir, sınırsız itiraz hakları vardır.

- Mesken sahipleri ve kiracılar evlerinin fotoğraflarının yayınlanmasına, kötüye kullanılmasını engellemek için itiraz edebilirler.

- Kanun maddelerine uymayan internet şirketleri hukuki işlem görerek 50.000 Avroya kadar para cezasına çarptırılabilirler.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder