Google röntgenciliğine 'DUR!'

Google röntgenciliğine 'DUR!'
23 Mayıs 2010 Pazar 12:25
Google'ın Street View programına karşı kanun tasarlanıyor.
Almanya'da Google'ın hazırlamakta olduğu 'Street View' programına karşı özel bilgileri koruyan daha sert tedbirlerin alınması için Hamburg Eyaleti yeni bir kanun hazırlıyor. Hamburg Adalet Senatörü Till Steffen, Federal Özel Bilgileri Koruma kanununda değişiklik yapmayı başarırsa Google'ın Almanya'daki işinin hayli zorlaşacağı tahmin ediliyor.

Şimdiye kadar Google'den gönüllü olarak şahısların yüzlerini ve otomobil plakalarını tanınmaz hale getirerek özel bilgileri koruması beklenirken, yeni kanunla bunun mecbur edilmesi ve aksi halde Google'a ve benzer diğer internet firmalarına da hukuki işlem yapılması planlanıyor.

Hamburg Adalet Senatörü Till Steffen tarafından 7 Mayıs'ta görüşülmek üzere Eyaletler Meclisine getirilecek kanundaki maddeler şöyle:

- Özel şahısların yüzleri ve otomobil plaka numaraları tanınmaz hale getirilecek

- Anonim hale gelmemiş online malzemeler bir ay içinde silinecek

- Eldeki malzemeler yayınlanmadan bir ay önce Hamburg Özel Bilgi Koruma görevlisine bildirilecek.

- Fotoğrafı çekilen şahıslar, yüzlerinin tanınmaz hale getirilmesine ek olarak bütün bedenlerinin ve kıyafetlerinin de tanınmaz hale getirilmesini talep edebilir, sınırsız itiraz hakları vardır.

- Mesken sahipleri ve kiracılar evlerinin fotoğraflarının yayınlanmasına, kötüye kullanılmasını engellemek için itiraz edebilirler.

- Kanun maddelerine uymayan internet şirketleri hukuki işlem görerek 50.000 Avroya kadar para cezasına çarptırılabilirler.

Microsoft'tan Vista için acı itiraf

Microsoft'tan Vista için acı itiraf
24 Mayıs 2010 Pazartesi 00:01
Kısa süre öncesine kadar Windows Vista'yı her ortamda savunan Microsoft'un patronu Steve Ballmer, Vista'yla ilgili şaşırtıcı itiraflarda bulundu.
Bir üst düzey yöneticinin kolay kolayhatalarını kabul ettiğini görmüyoruz. Bu yüzden Microsoft'un CEO'su Steve Ballmer'ın açık yüreklilikle yaptığı itiraflar herkesişaşırttı. Bu itirafların merkezinde ise, Microsoft'un başını çok fazla ağrıtan Windows Vista vardı.

Ballmer yaptığı bir konuşmada Vista'nın kendilerine çok zaman harcattığını ve sonucun tüm bu çabalara hiç değmediğini itiraf etti. Ballmer şunları söyledi: "Bu işi çok zorladık ve bu süreç esnasında yenilik geliştirebileceğimiz binlerce iş saatini boşa harcamış olduk " diyekonuşan Ballmer'ın bu sözleri muhtemelen pek çok Microsoft çalışanının hem fikir olacağı sözler.

VİSTA NEDEN BAŞARISIZ OLDU
Aslında Vista çok kötü bir işletim sistemi olmasa da, üst üste gelen hatalar ve şanssızlıkların da etkisiyle de Microsoft 'un çok fazla başını ağrıttı . Daha en başta ard arda gelen ertelemeler, 5 yıl sonunda XP'nin çok üzerinde ve sorunsuz bir işletim sistemi beklentisi yarattı. Fakat Vista ilk piyasaya çıktığında sorunsuz değildi. Basının bu duruma sert tepkisinin yanı sıra, Apple'ın Vista'nın tüm günahlarına saldıran reklam kampanyası da Vista'nın zor durumunu daha da zorlaştırdı.

Bir de Intel'in baskıları ile tam olarak uyumlu olmayan cihazların üzerinde boy gösteren "Vista Uyumlu" etiketlerinin yarattığı sıkıntılar tüm bu sorunlara eklenince, Ballmer'ın bu samimi itirafının ne kadar doğru olduğunu görmek mümkün.

Gezegenini 'yiyen' yıldız türü tespit etti

Gezegenini 'yiyen' yıldız türü tespit etti
25 Mayıs 2010 Salı 05:52
Yörüngedeki Hubble Uzay Teleskobu'nun "Cosmic Origins Spectrograph" cihazı Samanyolu'nda bir gezegenin, çevresinde döndüğü güneş benzeri yıldızı tarafından "yutulmakta" olduğunu tespit etti.
Yıldızların yörüngelerinde dönen gezegenleri yutabildiklerini bilen astronomlar, ilk kez bu olayı böylesine açık "gördüler".

Yıldızı tarafından "yenen" gezegen çok uzak olduğu için, Hubble bu olayı fotoğraflayamadı. Bilim adamları, teleskobun verilerinin analizi ışığında bunun bir görüntüsünü oluşturdu.

İngiliz bilim adamları tarafından yapılan keşif, The Astrophysical Journal Letters dergisinde yayınlandı.

Araştırmacılar, 1500 derecelik yüzey ısısıyla Samanyolu'nun bilinen en sıcak gezegeni olan Wasp-12b adlı gezegenin yıldızı tarafından tamamen yutulmasının, 10 milyon yıl içinde tamamlanabileceğini belirttiler.

Bu gözlemin Hubble'a geçen yıl eklenen "Cosmic Origins Spectrograph" adlı cihaz sayesinde yapılabildiğini kaydeden bilim adamları, gezegenin atmosferinin ısının ve yıldızının çekim gücünün etkisiyle şiştiğini ifade ettiler.

2008'de keşfedilen Wasp-12b, Dünya'dan 600 ışık yılı (bir ışık yılı 9,5 trilyon km) uzakta ve Cocher takım yıldızında bulunuyor.

Güneş Sisteminin 317 Dünya büyüklüğündeki en büyük gezegeni Jüpiter'den yüzde 40 daha büyük kütleye sahip gezegen, yıldızına öyle yakın bulunuyor ki etrafından dönüşünü 24 saatten biraz fazla bir zamanda tamamlıyor.

PAC-MAN 30. yıl dönümünü Google'da

PAC-MAN 30. yıl dönümünü Google'da
23 Mayıs 2010 Pazar 13:41
PAC-MAN oyunu bu yıl 30. yılı dönümünü kutlarken Google'da buna anasayfasına yer verdi. Hemen herkes için zevkli bir oyun olan Pac-Man oyununun 30. yıl dönümü Google tarafından unutulmadı. İşte Pac-Man oyununun 30. yıl dönümü ve tarihi...
PAC-MAN oyunu bu yıl 30. yılı dönümünü kutlarken Google'da buna anasayfasına yer verdi. Hemen herkes için zevkli bir oyun olan Pac-Man oyununun 30. yıl dönümü Google tarafından unutulmadı. İşte Pac-Man oyununun 30. yıl dönümü ve tarihi...

Pac-Man oyununu çocukluk yıllarımızın vazgeçilmezleri arasındadır. Hemen hemen her yaşta insanın oynadığı Pac-Man oyunu bu yıl 30. yıl dönümünü kutluyor. Ve Pac-Man'ın 30. yıl dönümünü unutmayanların başında Google geldi. Ve Pac-Man'ı ana sayfasında doodle olarak kullandı.

Pac-Man oyunu ilk olarak 1980 yılında Namco yapılan bir arcade oyundur. Pac-Man oyunu kısaca özetlersek; Pac-Man labirentlerin arasında diskleri yemeye çalışırken bir yandan renkli hayaletlere yem olmamaya çalışılır. Ve Pac-Man oyuna 3. can ile başlar. Bu süreç içerisinde bütün diskler yenmeye çalışılır ve oyun kazanılır.

Türkiye'de de oldukça yaygın bir oyun olma özelliği gösteren Pac-Man aterilerde ve bilgisayarlarda oldukça çok oynanan bir oyundur. Pac-Man sadece Türkiye'de değil bütün dünyadan ilgi gören bir oyun.

Bu kadar çok ilgi gören bu Pac-Man oyunu bu yıl 30. yıl dönümünü kutlarken bu günü unutmayan Google ana sayfasında Pac-Man oyununa yer verdi.